Az internet hatása a gyermekekre és fiatalokra konferencia

Oszd meg!

e4d332de31b665b635952ceffc283697

SAJTÓANYAG

 
Budapest, 2016. szeptember 30. – Október 19-én negyedik alkalommal kerül megrendezésreaz Európai Unió „Safer Internet Program” (SIP) keretében „Az internet hatása a gyermekekre és fiatalokra”című nemzetközi konferencia a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat (NGYSZ) szervezésében.
  
Az idei konferenciára több mint 20 szakértő fogadta el a felkérésünket az oktatás, a média, a kormányzat, az ipar és a civil szféra területéről. A rendezvényen a gyermekek és fiatalok online biztonságával kapcsolatos kérdésekről, kiemelten a szexting, a pedofília és a gyűlöletbeszéd témakörökről, a magánélet védelméről, a családnak, az iskolának, a médiának a tudatosításban betöltött szerepéről, új online trendekről és a közösségi média szerepéről hallhatunk majd előadásokat.
 
A rendezvény lehetőséget ad arra, hogy a szakemberek és érdeklődők megvitassák, hogyan befolyásolja az internet a gyermekek és fiatalok fejlődését, életét. A konferencia célja, hogy ráirányítsa a figyelmet az új kihívásokra, az online fenyegetettségre, és segítsen megosztani a legjobb gyakorlatokat.
 
A konferencia a Safer Internet Program keretében valósul meg. A projekt célja az Európai Unió által közvetített értékrenddel összhangban, az internet és az új online technológiák használatának – különösen a gyermekek számára való – biztonságosabbá tétele, a jogellenes, valamint a felhasználó által nem igényelt tartalom elleni küzdelem hatékonyságának biztosítása. 
 
A konferencia az Európai Kiberbiztonsági Hónap kampány programsorozatába illeszkedik.
 
A konferencia ideje alatt élő internetes közvetítés látható a www.gyermekmento.hu és 
www.saferinternet.hu honlapokon. 
 
 
A konferencia időpontja és helyszíne: 
2016. október 19., szerda 9  – 18 óráig
Benczúr Hotel, Budapest
1068 Budapest, Benczúr utca 35.
 
További információ: