Városligeti Gyermeknap a Gyermekek Szövetségével

Oszd meg!

logo

Újra Városligeti Gyermeknap, ahol az idei éveben a Gyermekek Szövetsége is jelen lesz!

A GYERMEKEK SZÖVETSÉGE is csatlakozott az idén a városligeti programokhoz és most mi is várunk kicsiket és nagyokat a Biztonságos Internet Program sátrában.
Tudjátok… a színes kezecskék mindig mosolyognak!:))))

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat és Budapest Főváros Önkormányzatával közösen már 1990 óta rendezi meg kétnapos, ingyenes gyermeknapi rendezvényét a budapesti Városligetben.
A Városligetbe látogatókat a hagyományos programok mellett idén még több, színes programhelyszín, és gazdag szórakozási, illetve sportolási lehetőséggel várjuk a gyermekeket és a felnőtteket.

időpont: május 27-28. (szombat-vasárnap)

Kövess bennünket a facebook_101508 is, ahol a rendezvénnyel kapcsolatos aktuális információkat és sok más érdekes dolgot is megosztunk.

* * * * *

Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat 1990 óta szervezi Budapest Főváros Önkormányzatával közösen a Városligeti Gyermeknapot. A szervezők számára a kezdetektől fontos volt, hogy ezzel a rendezvénnyel több százezer hátrányos helyzetű gyermek és családja számára nyújtsanak színvonalas, kulturált, ingyenes programot, akiknek erre másképp nem lenne lehetőségük. A Gyermekmentő és a Főváros szponzorok bevonásával finanszírozza a gyermeknapi rendezvényt

A már hagyományos és igen népszerű programra tavaly közel 400 000 gyermek és felnőtt látogatott ki a Városligetbe.

Íme néhány program a kínálatból:

Gyermekmentő Szolgálat Gyermekszínpada, május 27-28., szombat-vasárnap, 10-19 óra között.

Fellép Gubás Gabi, az Aranyszamár Színház, Malek Andi és az eSzeMent MeseBand, a ByTheWay zenekar, Tabáni István, a Budapesti Operettszínház és a Magyar Állami Operaház művészei, a Kaláka együttes, a New Dance World, Sing Along “Clap&Jump”, az Angel Dance Táncstúdió, Ivett bohóc és Nóri zsonglőr, az Állami Artistaképző Intézet diákjai, az Osztováta Együttes, a Kákics Együttes és a Blinky Ball Kid-Ball Csoport.

Nemzetek Utcája, május 28., vasárnap, 10-18 óra között. A programon számos nagykövetség, kulturális intézet mutatja be országa hagyományait, kulturális és gasztronómiai sajátosságait, szokásait. A színes program idén is táncos, zenés műsorokkal egészül ki a Nagykövetségek Színpadán.

Nagykövetségek Színpada, május 28., vasárnap, 10:00-16:00 óra között.

ü  Indonéz és tatár gyerekek előadásai, ukrán énekes műsor, keleti táncbemutató, orosz néptáncbemutató, latin dalok Rafa, Luzmi, Luis és barátaik előadásában.

Biztonságos Internet Sátor, május 27-28., szombat-vasárnap, 10-19 óra között. A Biztonságos Internet Program (SIP) sátrában a biztonságos internethasználat témakörébe tartozó számítógépes és kvízjátékokkal, vetélkedőkkel, tanácsadással és felvilágosító előadással várnak minden érdeklődőt. A programot a Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány, a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság, az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala, a Hewlett Packard Enterprise  a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Infokommunikációért és Fogyasztóvédelemért Felelős Államtitkársága, a KIFÜ, a Quadron Kibervédelmi Kft,, a GYERMEKEK SZÖVETSÉGE a Móra Könyvkiadó, a Reményt a Gyermekeknek Közhasznú Egyesület, a Telenor Magyarország, a Televele Médiapedagógiai Műhely Egyesület és a UPC Magyarország.

Lovasterápia-bemutató, május 28., vasárnap. A Magyar Lovasterápia Szövetség munkatársai és a gyerekek a nagyközönség számára három lovasterápiás bemutatót tartanak, 11.00, 14.00 és 16.00 órai kezdettel.

OTP Bank Kalandpark: az OTP Fáy András Alapítvány OK Központja interaktív pénzügyi játékokkal, érdekes fejtörőkkel és nyereményekkel várja a gyerekeket.

OTP Bank Gyermeknapi Focikupa, május 27-28. Focibajnokság általános iskolások részére.

Fogászati szűrés a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat és az OTP Bank Fogászati szűrőbuszában, május 27-28., 10-19 óra között. Ingyenes gyermekfogászati szűrés. A bátor gyerekeket a fogászati busz mellett arcfestés és sok-sok ajándék várja.

Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Nőgyógyászati szűrőkamionja, május 27-28., szombat-vasárnap, 10-17 óra között. A szűrőállomáson orvosi szaktanácsadás és tájékoztatás zajlik.

Véradás! A Magyar Vöröskereszt véradásra vár minden 18 és 60 év közötti önkéntest május 27-28-án 11.00-16.00 óráig a Vajdahunyad sétányon, a Babarét mellett. A regisztrációhoz személyi igazolvány, lakcímkártya és TAJ-kártya szükséges!

Tájfutás: május 27-28., szombat-vasárnap, 10-18 óra között az Olof Palme sétánynál. A szervezők mindenkit szeretettel várnak.

Csak a Nőknek Magazin és Klub programja, május 27-28., szombat-vasárnap 10-19 óra között

A Csak a Nőknek Magazin és Klub ízekkel, értékekkel, élményekkel várja a családokat. Zöldségfelismerés, mesekirakó és apafoglalkoztató élményeivel lehetnek gazdagabbak a programra ellátogatók. Nyeremények, ajándékok is várnak azokra, akik játszanak velünk.

Erősember bemutató a Kris-Tár Babatár szervezésében május 28-án, vasárnap 15 órától.

Mercedes MoKi gyermeksátor a biztonságos közlekedésért, május 27-28, szombat-vasárnap: A Mercedes-Benz Hungária Kft. által indított MobileKids (MoKi) program játékos formában hívja fel a 4-10 éves korosztály figyelmét a biztonságos közlekedés fontos kérdéseire, illetve szórakoztató módon tudatosítja a gyerekekben azokat a közlekedési magatartásformákat, melyek az önálló közlekedéshez szükségesek. A program megújult honlapja számos érdekességgel, online játékkal várja nem csak a gyerekeket: www.kozlekedjbiztonsagosan.hu.

A széles programkínálat mellett vásárosok és kereskedők különleges, kedvező árú portékákkal várják a látogatókat.

A részletes program május 18-tól a www.gyermekmento.hu weboldalon.

A szervezők a programváltozás jogát fenntartják.